Няма нищо по-добро от скара в задния двор и студена напитка в ръка.
На филе, пържоли, на скара, тиган или дървени въглища всички обичат аромата на добре изпечено месо или зеленчуци. Барбекюто е празник за цялото семейство и приготвянето му е истинско изкушение за сетивата, съобщават от foodpanda. Ето и какво е барбекюто по света:
Почти всяка страна има свой собствен стил на барбекю (ако не и много стилове).
Китай | Shaokao - Сред най-подценяваното барбекю на земята е Shawao. Заетите улици и нощните пазари в цял Китай са пълни с всички видове месо, морски дарове, зеленчуци и гъбички на бамбукови шишчета, подправени с щедра доза кимион и китайски прах от пет подправки
Мексико | Barbacoa- месо barbacoa – овче, агнешко, козе, а понякога дори свинско, в зависимост от региона - е зарито в яма в земята, покрита с листа от агаве. Обикновено се сервира в бульон и се яде като супа или с тортила.
Аржентина | Asado- В Аржентина те оставят месото да говори само. Месото се забучва на шиш, поставен изправен на земята близо до открит пламък.
Филипините | Lechon- Цялата печена свиня е разпространена на Карибите, Тихия океан и Югоизточна Азия, но никой не я прави по-добре от Филипините. Обикновено прасето на възраст между три и шест месеца се маринира в смес от сол, черен пипер и рибен сос за няколко дни, пълнено с билки и бавно печено на шиш за няколко часа.