Виното и рибата предпазват от болести

Pixabay
share

Консумацията на определени продукти позволява да се понижи нивото на хроничните възпаления и да се предотвратят редица заболявания, съобщи Лайф.

По мнението на експерти, комбинирането на няколко вида продукти дава възможност не само да се повишат тонусът и издръжливостта, но и да се подобри общото здравословно състояние.

В списъка с препоръчваните за консумация продукти са листните зелени зеленчуци, сред които зелето, спанакът, броколито и цветното зеле, както и прясната риба, съобщава сайтът Medicalnewstoday.com.

За увеличаване количеството на антиоксидантите, които са реакционноспособни и намаляват броя на свободните радикали, са отговорни черното грозде, червеното вино, зеленият чай, авокадото и кокосовите орехи.

Списъкът със забранените продукти включва крекерите, чипса, газираните напитки, тестените изделия, глутена и продуктите с повишено съдържание на соя.

Водещи новини

Още новини