През 2018 г. ни очакват доста изненади, ако прогнозите на Whole Foods за най-горещите тенденции при храненето се сбъднат.
Флоралните мотиви все повече ще влияят на чайовете и безалкохолните напитки, а броят на хората, използващи полезни хранителни добавки на прах в питиетата си, ще расте, според хранителната верига.
В солидния свят на храната, творческите вегетариански опции ще бъдат най-важното, пише списание Time.
Ето пет от прогнозните тенденции в храните за 2018 г. на Whole Foods:
Кафе с гъби
Гъби рейши
Някои сортове гъби отдавна се използват като хранителни добавки, за да поддържат имунната ни система или да повишават нивата на антиоксиданти в организма.
През следващата година очаквайте да видите разновидности на гъби, като рейши, чага и кордицепс, които ще добавяте към кафе, шоколад, бульони и чай, предлагани като начин за насърчаване на здравословното хранене.
Виж повече тук: