Бил Марлър, който прекарал 20 години в работа по дела, свързани с хранителни натравяния, вече отказва да яде някои храни.
След като спечелил над 600 милиона долара за клиенти, които получили заболяване, свързано с храната, Марлър казва, че опитът му го убедил да избягва тези храни, тъй като рискът не си заслужава.
Science Alert изброява храните, от които експертът се страхува най-много:
1. Сурови стриди
Марлър казва, че е виждал повече заболявания, свързани с консумацията на ракообразни в последните пет години, отколкото предишните две десетилетия. Виновникът: затоплянето на водата.
Тъй като глобалните води се затоплят, микробите в тях се увеличават и в крайна сметка попадат в организма на хората, които са се хранили със сурови стриди.
Прочети повече ТУК.