Защо еврейските деца стават гении

share

Любовта на еврейските родители към децата им няма граници. Такъв култ към децата не съществува сякаш в другите народи.

Психолозите могат да формулират плюсовете и минусите на този тип отношения, но едно е факт - еврейските деца определено не изпитват липса на любов и внимание.

1. Не бива да създавате комплекси у децата

Еврейската майка няма да каже - ти си лош. Тя ще каже: как може такова добро дете да направи такава глупост? "Моето дете няма и не може да има недостатъци", такава е позицията на еврейските майки. Възможно е да виждат недостатъците у детето, но освен тях никой друг няма да разберете.

2. Разумна свобода

Съвременното еврейско възпитание съчетава две противоречиви неща: свобода на децата и високи изисквания. Добра метафора, описваща този стил: просторна, празна стая с твърди стени. В еврейските семейства децата искат да стъпват по гравите на родителите. Надраскването на личните документи с моливи не е повод да се скарат на детето. За родителите-евреи свободата на детето не е нещо специално, а въздух, който трябва да бъде дишан. Строгото възпитание започва тогава, когато детето престане на престъпва границата на недопустимото. Във всяко еврейско семейство е ясно, че парфюмът на майката може да бъде изсипан на двора, докато да се дразни баба - не бива.

Прочети повече ТУК.

Водещи новини

Още новини