Защо да консумираме грозде

Getty Images/Guliver
share

Някои от най-често срещаните начини, за консумация на грозде са докато е прясно, изсъхнало на стафиди или направено на вино и гроздов сок.

Отглеждането на грозде е най-голямата хранителна индустрия в света, тъй като има  повече от 60 вида и 8000 сортове грозде. Всички те могат да бъдат използвани, за да се  направи сок и вино, съобщават от foodpanda.

Двата основни вида грозде в света са американски и европейски. Американските  сортове са на разположение през Септември и Октомври всяка година, докато  европейското грозде се отглежда през всичко месеци.

- Най-продаваният сорт  грозде в Америка се нарича „Томсън” и е без семки. Златните стафиди се правят от него

- Една бутилка вино, съдържа 1,4 кг. грозде.

- 25 милиона акра земя, в света, се заема от лозови насъждения.

- Средностатистическия човек, изяжда по 8 кг грозде на година.

- Гроздето се състои от 80% вода, а стафидите са съставени от около 15% вода.

- Гроздето е подходящо при диети, въпреки че много хора го отричат, заради  нивата на захар.

Гроздето е изключително добро за вашето здраве. То помага, при болест на Алцхаймер,  астма, запек, сърдечни заболявания, нарушено храносмилане, бъбречни заболявания и  мигрена. Яденето на грозде също може да минимизира риска от сърдечен пристъп.

Има много учени са правили изследвания за ползите на гроздето, срещу стареенето и  ролята му при консумация от дълголетници.

Водещи новини

Още новини