Тайната на най-здравите деца в света

  • 07 октомври 2015 11:40

  • 4247
  • 0
Тайната на най-здравите деца в света
©

Ако имахме възможност да си избираме къде да се родим, то тогава за здраве и дълголетен живот е най-добре това да се случи в Япония. Страната има най-високата "здравословна продължителност на живот" в света, като японците живеят до 73 г. без никакво сериозно заболяване или увреждане.

Какво правят те, че да са по-здрави и по-дълголетни от всички останали нации? Приемат по-малко калории на ден, в сравнение с други развити страни, като наблягат и на по-здравословна храна - повече риба и зеленчуци за сметка на по-малко месо и млечни продукти, по-малки и по-разумни десерти.

Ето шест урока от Япония за вашето семейство, с които да подобрите здравето на всички у дома:

1. Наблегнете на малките порции

Малка купичка с ориз, купичка супа мисо и други ястия, сервирани в малки чинии или чаши, които обикновено съдържат скромни по размери риба, месо или тофу, комбинирани със зеленчуци. Това е традиционната трапеза в японското ежедневие. Не е нужно обаче да готвите японска кухня, за да сте по-здрави, а просто да се придържате към хранителни навици в японски стил. Насладете се на повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и риба. Консумирайте по-малко преработени храни с много калории или добавени захари.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини