Далай Лама дразни Китай със снимки с Обама

share

Далай Лама официално обяви присъединяването си към Instagram, влизайки в още една социална медия, съобщава The Verge.

Духовният лидер съобщи новината чрез акаунта си в Twitter. Регистрацията му е от 1-ви феруари и до момента е качил шестнадесет фотографии, сред които снимките си с Лари Кинг и Барак Обама.

Далай Лама се присъедини към Twitter през 2010 година и в момента има повече от 8.5 милиона последователи. Като други известни религиозни водачи, той открито прегърна социалните медии, признавайки обаче, че в услугите на Facebook и Twitter има рискове. “Зависи как ги използваш”, посочи Далай Лама в интервю за Time в отговор на въпрос как социалните медии разрушават щастието. “Ако една личност има вътрешна сила и увереност, няма проблем. Но ако съзнанието е слабо, може да настъпи объркване. Не може да се обвинява технологията. Зависи от потребителя на технологията”.

Официалното обявление за присъединяването на Далай Лама към Instagram идва близо седмица, след като той беше посрещнат от американския президент Барак Обама в Белия дом. Срещата предизвика остра критика от страна на Китай, който гледа на духовния лидер като на сепаратист. Китайската страна заяви, че срещата може да навреди на отношенията между Вашингтон и Пекин.

Водещи новини

Още новини