Барак Обама се среща с Далай лама, Китай негодува

  • 16 юли 2011 07:14

  • 1343
  • 3
Барак Обама се среща с Далай лама, Китай негодува
©

Президентът ще потвърди трайната си подкрепа за диалог между представители на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския и китайското правителство за уреждане на разногласията, заяви представител на Белия дом.

По думите му днешната среща подчертава силната подкрепа на президента за запазването на уникалната религиозна, културна и езикова идентичност на Тибет и защитата на човешките права за тибетците, предаде Ройтерс.

Предишната среща на президента с тибетския духовен водач и Нобелов лауреат за мир бе през февруари 2010 г. Днешната среща няма да се състои в Овалния кабинет, който е отреден за държавни глави, а в стаята с картите, наричана так, понеже Франклин Рузвелт я използвал като щаб, за да следи бойните действия през Втората световна война.

Сега помещението, обзаведено в стил Чипъндейл, с две кресла пред камината, често е място за телевизионни интервюта, отбелязва Асошиейтед прес.

В същото време Китай призова американската страна да отмени срещата на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият с Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския, като предупреди, че тя би била вредна за американско-китайските отношения, предаде Ройтерс. В изявление, публикувано тази нощ на сайта на министерството на външните работи, говорителят Хун Лей напомни, че Пекин е твърдо против каквито и да било срещи на чуждестранни
правителствени представители с тибетския духовен водач.

Той призова САЩ да се откажат от планираната среща възможно най-скоро и да не правят нищо, което би могло да представлява намеса във вътрешните работи на Китай или да навреди на американско-китайските отношения.

Последвайте канала на

1343 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тиган

2011.07.16 | 11:56

3
Не е далече времето жеста да се върне чрез посещение на индиански вождове или други народности в тази колония.
crusader

2011.07.16 | 10:40

2
и това http://www.zamunda.net/catalogue.php?search=obama+deception&catalog=movies&letter=&cat=&comb=no
crusader

2011.07.16 | 10:39

1
Свръх злото говно Обама е един от наѝ-големите боклуци живяли някога на планетата ни.И другия е същия ,като него .http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw погледнете.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини