Обама прие Далай лама, въпреки протестите на Китай

  • 16 юли 2011 20:15

  • 1453
  • 0
Обама прие Далай лама, въпреки протестите на Китай
© gettyimages

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския бе приет днес в 18:33 минути българско време от президента, съобщи Белият дом.

Тибетски източник, цитиран от Франс прес, уточни, че двамата носители на Нобелова награда за мир са разговаряли в Залата с картите, а не в Овалния кабинет, където по традиция се приемат държавни глави.

Новината за срещата, закрита за медиите, предизвика вчера гнева на Пекин. Китайското външно министерство настоя пред Вашингтон "незабавно да отмени решението си за среща между президента Обама и Далай лама".

Срещата бе обявена в последната минута, в петък в края на деня, преди духовният водач на тибетците да отпътува след 11-дневен престой във Вашингтон, където участва в будистки обред.

Президентът Обама изрази "искрено безпокойство" във връзка с човешките права в Тибет, заяви Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския след срещата си с
държавния глава на САЩ в Белия дом.

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е "президентът на най-голямата демокрация и естествено изрази безпокойство във връзка с елементарните човешки ценности, правата на човека и религиозната свобода", заяви духовният водач на тибетците, цитиран от Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини