Даниела Мартин от няколко години насам включила в ежедневното си меню насекоми. Истината е, че вкусът на щурците, червеите, паяците и пчелите според нея идеално върви с пицата или сандвича й, пише inews.bg.
Това може и да стряска повечето й познати, но тя е сигурна, че светът ще стане едно по-добро място за живеене, ако насекомите и паякообразните влязат в диетата ни. Освен това щяло да е по-добре за природата, отколкото да се тъпчем с месо, което се готви значително по-трудно и бавно.
За първи път жената опитала подобно нещо, докато била в университета. Започнала с пържени скакалци, овкусени с лайм и чили. После експериментирала с молци и гъсеници, пише Huffingtop Post.
Насекомите си имат специално място в менютата в Латинска Америка, Азия и Африка, но в САЩ не е толкова традиционна храна. Ако се осмелите да опитате, непременно трябва да знаете, че нестандартното ястие идеално ще върви с бира, съветва Мартин. Другият плюс на тези манджи е фактът, че съдържат много по-малко мазнини и по-малко въглехидрати в сравнение с традиционните.
Ето няколко полезни съвета как да сготвите насекомите си у дома от самата Даниела Мартин.