Иракчанин хапва живи скорпиони за закуска

share

Иракчанинът Исмаил Джасим Мохамед от град Самара консумира най-малко по един жив скорпион дневно и твърди, че ако се лиши за три дни от тварите с опасно жило – изпада в тежка абстиненция, пише "Новинар".

Тридесет и четиригодишният фермер си самоналожил тази строга диета през последните 15 години. Гастрономичното изкривяване започнало като един вид отмъщение. Уморен от постоянното жилене на отровните скорпиони, Исмаил решил да им покаже какво значи да си постоянна заплаха за чуждия живот. Така един ден в яда си той просто хванал една от гадинките и я схрускал жива. Необичайният деликатес дотолкова се усладил на мъжа, че той решил да включи редовно тварите в менюто си.

Исмаил всъщност харесва вкуса на скорпионите, които за него вече са като лека закуска. През годините той няколко пъти е бил жилен в устата, но фермерът твърди, че това му е помогнало да развие имунитет към отровата на скорпиона.

През лятото в родното село на Исмаил бъка от скорпиони, но зимно време той едва успява да намери от любимите си лакомства, с които да задоволи ненаситния си апетит за опасни паякообразни. Затова в горещините иракчанинът събира скорпиони и ги угоява у дома си, за да може да ги лапа до насита през зимата. Семейството на Исмаил е ужасено от противния му навик, но всички в къщата вече са свикнали по масата на вечеря да им се разхождат скорпиони. Засега в родата няма желаещи да се присъединят към екстремното му хапване.

Дори местните лекари са изненадани от издръжливостта на мъжа. Според медиците токсичните ужилвания на скорпионите не оказват никакво въздействие върху организма на Исмаил. Експертите стигнали до заключението, че фермерът е развил устойчивост, тъй като самата отрова засилва имунитета на организма му.

Водещи новини

Още новини