Сливенският областен изтрещя: Честити новата 7521 година!

share

Докато цяла България обсъжда гафа със снимките в новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев, Сливен си има друго забавление. Областният управител Марин Кавръков честити на всички свои съграждани настъпването на... 7521 година. Необичайното му приветствие е публикувано на сайта на администрацията, която оглавява. Към текста има и снимка, на която губернаторът държи конска подкова - за щастие, пише Стандарт.

"7521 е поредната година според Българският календар", обяснява в обръщението си Кавръков. "Известните Юлиански и Григориански календари са по-несъвършени и неточни, защото месеците са неравнопоставени и се налага въвеждането на високосни години. Българският календар се различава от астрономическият само с няколко десети от секундата", посочва още управникът, който очевидно се придържа към прабългарското летоброене.

След това пожелава здраве, щастие, благоденствие и успехи на гражданите в областта и оповестява добрата новина, че сливенската община е с най–ниски данъци и такси в страната. За доказателство са изредени налозите в останалите областни центрове.

"Използвам случая да благодаря на всички общински съветници в Сливен, които не допуснаха в края на миналата година драстично увеличение на местните данъци и такси", заявява областният управител. Според запознати поздравлението към съветниците е камък в градината на общинската управа. Сливен стана единственият град, намалил и без това най-ниските си местни данъци по предложение на мнозинството в общинския съвет. Това стана на последната сесия през декември, въпреки несъгласието на кмета Кольо Милев и неговите заместници. На специална пресконференция зам.-кметът по финансите Румен Андонов реагира най-остро, подчертавайки, че недостигът на средства за чистота през 2013 година трябва да бъде компенсиран от други пера на общинския бюджет.

В своето поздравление областният управител на Сливен припомня и друга добра новина - че цените на топлоенергията в града са най-ниските в страната. И отново дава таблица с цената на парното в областните центрове, от която става видно, че сливенци плащат най-малко.

Водещи новини

Още новини