Невъзможното се случи: 16-годишен геймър “превъртя” Тетрис

YouTube
share

Легендарната игра "Тетрис" най-накрая падна под натиска на човека. Досега “превъртането” на играта се считаше за невъзможно за хората. Но ето че 16-годишен геймър достигна т.нар. точка на “прераждане” (Rebirth), в която елементите на играта падат изключително бързо и в един момент броячът на нивата се нулира.

Тийнейджърът Майкъл Кан, известен под псевдонима dogplayingtetris, постигна това, което преди се смяташе за невъзможно за хората, поради грешки, типични за игра на високи нива. Хан стигна до т.нар. Rebirth (прераждане) във версията на NES Tetris.

Рестроспекция: "кралю – порталю, отвори порти" и още детски игри от отминали дни

Rebirth е нулиране на брояча на нива след 255. Това се смяташе за невъзможно, тъй като "Тетрис" има цял набор от проблеми на високи нива, вариращи от произволни “замразявания” до грешки с цветовата палитра.

В случая Хан играе на модифицирана версия, която е защитена от замръзване, но изпитва цветови проблеми. Например, на ниво 235 цветът на елементите става тъмнозелен и те са много трудни за разграничаване на черен фон.

След “прераждането”, Тетрис не предлага повече постижения за печелене, освен способността на играчите да постигнат нови високи резултати. Хан, между другото, след като нулира брояча, завършва още 91 нива, като печели общо 29,4 милиона точки.

Водещи новини

Още новини