20-годишна плувкиня след отпадането си на Олимпиадата: Край, приключих с плуването

Instagram
share

20-годишната плувкиня от Парагвай Луана Алонсо шокира феновете и последователите си в социалните мрежи. Чаровната спортистка оповести в Инстаграм, че прекратява спортната си кариера след отпадането си от Олимпийските игри в Париж.

„Вече официално! Оттеглям се от плуването, благодаря на всички за подкрепата. Прости ми, Парагвай, и ти благодаря!“, написа младата плувкиня.

Крайното решение на Алонсо идва след отпадането ѝ на 100 м бътерфлай. Парагвайката завърши 6-а в първата серия от дисциплината с време от 1:03:09, което не беше достатъчно, за да се класира за полуфиналите.

Чаровна плувкиня стана сензация, щом обяви, че се е класирала за Олимпиадата в Париж

По-късно, но в другата популярна социална платформа Х Луана Алонсо направи уточнението, че не се отказва заради отпадането си на Олимпийските игри, тъй като решението ѝ е било взето преди състезанието.

В ефира на парагвайската телевизия Claro Sports плувкинята обясни, че изостава плуването за сметка на образованието си.

Отивам да следвам в Съединените щати, искам да градя кариера в политическата наука и защо някой ден не стана министър на спорта, защото като спортистка знам от какво са лишени атлетите и как може да им се помогне, мотивира се Алонсо.

В заключение тя подчерта, че е „щастлива“ и не съжалява за нито един миг, прекаран на Олимпиадата във френската столица.

Това са вторите олимпийски игри, на които участва. На олимпийските игри в Токио през 2020 г. Алонсо също взе участие, когато бе на 17 години. Тогава отново отпадна на 100 м бътерфлай и не успя да се пребори за медал.

Водещи новини

Още новини