Децата на Вергов и Морфов ще направят своя дебют на сцената

Интернет
share

Децата на Александър Морфов и Юлиан Вергов ще направят своя дебют заедно на сцената в пиесата „Ревизор” от Н.В. Гогол, чиято премиера е на 17 ноември.

Двете щерки играят „отрочетата” на началника на благотворителните заведения Земляника, заедно с още двама малчугани - Марк Делчев и Симон Александров. Марк е син на друга актриса от Народния - Вяра Табакова, и е участвал в „Зимна приказка” от Шекспир в „Сфумато”.

Малката щерка на Морфов - Сара, също има известен опит. Тя направи своя театрален прощъпалник в постановката на баща си „Хъшове”.

Там 10-годишната немирница играе под зоркото око на майка си Рени Врангова, която е единствената жена сред „хъшовете” ни във възрожденска Румъния.

Затова пък за Алена Вергова това е първо излизане на сцената. Юлиан Вергов дълго държеше 9-годишната си дъщеря далеч от камерите и театралната суетня. Той обаче се е съгласил да пусне детето си в постановката на Мариус Куркински, която се очаква да стане топсъбитие на сезона.

„Ревизор” е най-амбициозният проект на Куркински, в който влиза огромна част от трупата. Самият той също се включва като Градоначалника и така за първи път ще си партнира като актьор с Владо Карамазов, който ще гледаме като Ревизора.

 

Водещи новини

Още новини