Проф. Рачев с прогноза за времето през август

  • 30 юли 2024 07:44

  • 3514
  • 1
Проф. Рачев с прогноза за времето през август
© бТВ

Доживяхме най-топлия ден, откакто се водят метеорологични измервания. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ.

Юли си отива с 3 градуса над нормата. Така ще бъде и първата 10-дневка на август – много гореща, продължават горещините.

„Ще продължи да е страшно слънчево у нас. В Париж обаче ще ги мокри, и то доста. Все пак топлото време ще продължи до края на игрите”, коментира той.

„Това ще бъде най-топлото лято, откакто съществуват метеорологични наблюдения. Нищо чудно да бъде и най-топлата година”, смята проф. Рачев.

Валежи и гръмотевици в Североизточна България. Температурите се понижават

„Едно леко захлаждане има днес и утре. В петък обаче 36-37 градуса в София – много за климата на котловинните полета у нас. Вкъщи почивка ще ни даде възможност да се радваме на времето още години напред”, каза още той.

В Пловдив:

По морето:

Градус и половина – два над нормата ще сме през август. Продължава и засушаването. Август е месецът с най-малко валежи. Очертава се да бъде по-сух от сухия. Ще е топло, и то наднормено и с по-малко валежи.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.30 | 08:25

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини