"Непобедимите" влизат до дни в Деветашката пещера (снимки)

Булфото
share

В близките дни започват снимките на суперпродукцията "Непобедимите 2" в Деветашката пещера край Ловеч.

Днес близо 200 души се явиха в Града на люляците на кастинг за статисти в лентата с участието на звездите Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен, Жан-Клод Ван Дам, предаде БУЛФОТО.

Природозащитници обявиха, че Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Плевен е издала разрешително за строителство на територията на Деветашката пещера в разрез със Закона за защитените територии и Закона за биологичното разнообразие.

От "Ню Бояна филм" са потвърдили, че имат разрешение за снимане в района на пещерата от екоминистерството. Снимките обаче ще се правят около пещерата, а не вътре в нея. "Не бихме могли да влезем в пещерата да снимаме, защото това е забранено. Това е голяма международна продукция и изпипваме всеки детайл, не бихме си позволили да не спазваме законите", коментира Татяна Педерсен от "Ню Бояна филм".

Деветашката пещера е една от трите най-значими местообитания на прилепи в Европа. Зимуващите колонии достигат до 60 000 индивида от 11 вида. 2 от тях са включени като в Червения списък на застрашените видове.

Водещи новини

Още новини