Най-ненаучният фантастичен филм на 2012 г.

share

Науката в научнофантастичните филми рядко съответства на реалността. Зрителите са наясно с това. Все пак космическите битки не биха били толкова готини, ако нямаше експлозии във вакуум. 

Някои филми обаче не зачитат дори основните научни принципи и според Popular Science най-лошата продукция в това отношение за изминалата 2012 г. е „Прометей“, пише сп. "Обекти".

Екипът на PopSci нарича филма на Ридли Скот, изявяващ се като своеобразен предшественик на „Пришълецът“, „едно развлечение, пълно с абсурди и изключително разсейващи нарушения на науката и здравия разум.“

Сред тези нарушения колегите ни посочват учени, които си свалят скафандрите броени минути, след като са стъпили на чужда планета, екип на високотехнологична мисия, който преди началото й въобще не се е виждал, както и супер изтънчен андроид, който не може да разпознава времето. На въпроса колко време е продължила мисията, Дейвид отговаря „2 години, 4 месеца, 18 дни, 36 часа и 15 минути“, а не 2 години, 4 месеца, 19 дни, 12 часа и 15 минути.

Сред останалите филми в списъка на PopSci откриваме „Невероятният Спайдър-мен“, „Looper: Убиец във времето“, „007 координати: Скайфол”, „Отмъстителите“, „Черният рицар: Възраждане“ и „Зов за завръщане“. 

Водещи новини

Още новини