Този ден се счита за неблагоприятен

Pixabay
share

Луната е в знак Овен до 03:01ч на 24 август

Овенът благоприятства промяната и новото начало. Днес доминират спонтанността, темпераментът, амбицията, импулсивността и припряността. Ние сме пълни с енергия, но внимавайте да я използвате правилно. Може да се влюбим страстно, но страстта скоро ще избледнее.

Ритмите на космоса помагат да се разкрие вътрешният потенциал човека. Увеличава се физическата и умствена активност. Иска ви се да решите всичко с един удар и да продължите нататък. Навреме се спрете, огледайте нещата, иначе всичко може да се развали. Търпението ще ви спаси от неприятности. Бройте до десет, преди да реагирате на думите или действията на другите. Не вземайте много пари с вас днес, има риск да похарчите всичко. Увеличава се страстта, смелостта, предприемчивостта, агресивността. Да се сложи край на всичко, което няма бъдеще. 

Уязвими стават главата, мозъка, очите. Ако можете, направете нещо добро за очите си днес. За уморени очи и кръгове под очите, прилагането на студени торбички от зелен чай ще помогне. 

Седмичен хороскоп от 19 до 25 август

Лунен календар: продължава 19 лунен ден до 22:09ч

Този лунен ден се счита за неблагоприятен. Свързан е със справедливостта, честността и въздаянието на миналите грехове. В него се събуждат най-негативните емоции, които могат да донесат усещане за тревога и да предизвикат емоционален срив. Съзнанието е леко замъглено. Енергията на деня може да ви накара да  чувствате отчаяние, тежест в душата, дълбока болка. Заемете се с нещо, което обичате или медитирайте, за да не потъвате в униние. Денят е изключително неблагоприятен за хора с психични разстройства и по-слаба психика. Хората сега са най-податливи и възприемчиви на всякакви внушения и изкушения. Трябва да се пазите да не изпаднете под чуждо влияние, лесно се правят грешки.

Тежък период за бизнес. Не се препоръчват делови срещи и сключване на договори, подписване на документи. Новите проекти и идеи, които се появят в този ден са неосъществими – те са съблазън и илюзия. Препоръчва се добре да обмислите своите действия и постъпки и едва тогава да действате. Доверявайте се само на проверени източници, към които обикновено се обръщате или сте уверени в тях. Да не се започва нищо ново. По-късно ще завърши вероятно с провал. Да се отложат финансовите дела и операции с недвижима собственост. Не е подходящо време да се сменя местоработата или сферата на действие, за пътуване. Учението изисква висока концентрация.

Дейните и активните хора може да се занимават с обичайната и ежедневна работа, но да се съблюдава тактичност, търпение и доброжелателност. Сега е най-подходящо за прояви на щедрост и алтруизъм, за благотворителност, за правене на подаръци. Най-удобното време за избавяне от всичко старо и излишно, от разчистване на вехтории и ненужни вещи. Почистване на тялото и дома. Бъдете внимателни към отправените ви предложения, не се поддавайте на провокации и внушения. Дръжте се по-далеч от пияни хора, тяхното поведение сега е непредсказуемо.

Може да се направи разтоварващ ден, но да не се гладува. Препоръчително е в 19 лунен ден да се ядат кръгли плодове и зеленчуци, и да се избягват продълговатите (моркови, краставици). Всяка болест проявена днес, се нуждае от бърза реакция и като правило медикаментозно лечение. Тези болести не са тежки, но са продължителни. Уязвими са апендикса и червата.

Отдайте предпочитание на уединението, тъй като в този ден лесно се създават конфликти и може да развалите лесно отношенията си. Бъдете вежливи и предпазливи. Не е подходящо за нови запознанства, които могат да донесат тежки последствия в бъдеще. Общуването ще бъде трудно. Сексът е добре да се избягва.

За да изкарате лесно този ден, трябва да пестите енергията си. Бъдете сами, отделете време за пречистване на душата, мислите, съвестта или дома си. Можете да направите това заобиколени от горящи свещи. Също така, денят е благоприятен за разходка на открито.

Не бива да се подстригват коси и да се режат нокти. Може да сънувате кошмари, но да не се обръща внимание на сънищата в този лунен ден. Неудачен ден за работа с растенията.

Следва 20 лунен ден от 22:09ч на 23 август до 22:36ч на 24 август

Във времето от 12:30 до 16:30ч е подходящо да се купуват спортни стоки, пробиващи и режещи инструменти, ножове; строителни материали, особено метални – винтове, пирони, свредла, клещи; преси, маши, нагреватели, кафемелачки, кафемашини, миксери, чайници, ютии. Добре е да купувате спортно оборудване, спортни дрехи и обувки до дъмбели и велоергометър. Между другото, по това време също е по-добре да си купите членство във фитнес залата и да започнете курс на обучение!

Водещи новини

Още новини