Пълнолунието на есетрата на 19 август

Novini.bg
share

Пълнолунието на 19 август ще се осъществи по оста Лъв Водолей в 21:26ч, в 28-ми градус на знака Водолей, който според Сабианските символи отговаря на „дърво, отсечено и нарязано, за да се осигури запас от дърва за зимата“. Слънцето ще бъде на 28-мия градус в Лъв, символизиращ „много малки птички на клона на голямо дърво“.

Пълнолунието във Водолей носи енергията на промяната, свободата и нестандартното мислене. Водолей е знак, свързан с иновациите, хуманитаризма и желанието за социален прогрес, така че когато Луната е пълна в този знак, можем да очакваме да се почувстваме вдъхновени да преразгледаме миналите си нагласи и поведение. Този период е идеален за освобождаване от старите модели и отваряне към нови идеи.

Оста Лъв/Водолей представлява начина да изразиш себе си пред група, общност, да намериш признание, аплодисменти, награди, благодарение на своята креативност, оригинални и уникални способности. Луната във Водолей се управлява от Уран, планета, символизираща реформи, новост, свобода, визия за бъдещето, изненади и авангардни идеи.

За някои хора това ще бъде период на освобождаване от любовта, емоционална връзка, която вече не работи. Ситуации, които поглъщат нашата вътрешна вселена. Ще бъдат ценени наистина успокояващите и топли взаимоотношения, както и подхранващата любов, чувството за защита. Това е идеалното време да разберем по-добре истинските си приятели, да се обградим с хора, които събуждат в нас нещо благородно, безкористно.

Това пълнолуние протича в много бурен климат, с много дисонантни аспекти, сред които квадратът на Слънцето с Уран, опозиция на ретрограден Меркурий в Лъв, с Луната във Водолей и квадратура с Уран в Телец. Тези аспекти предвещават внезапни промени, доза бунт, ясно изразена непоносимост пред лицето на всяка пречка, препятствие, принуда. По отношение на събитията това могат да бъдат внезапни раздели, отпадане на различни ангажименти. Уран, естественият владетел на Водолея, също е активен при това пълнолуние, което допълнително увеличава несигурността, която може да чувстваме. Когато Уран е активен заедно с Луната, можем да се чувстваме ирационални, капризни и неподготвени. Нещата могат да се обърнат в неочаквана посока или да получим някаква информация, която да ни шокира. Уран може също да задейства това, което е слабо, разкривайки ни какво вече не е стабилно или не работи в живота ни.

Седмичен хороскоп от 19 до 25 август

Венера в Дева ще квадратира Марс и Юпитер в Близнаци и опозиция със Сатурн в Риби. Тези дисхармонични аспекти създават напрежение, прекомерна възбуда, но също така подтикват към действия, за да се освободим от всякаква форма на ограничение, предразсъдъци, формализъм, тесен подход.

През този период може да се окаже, че успокояващата рутина, ежедневието вече не задоволява нашите емоционални и интелектуални нужди. Така че ще търсим нови предизвикателства, както на частно, така и на професионално ниво, които ще ни позволят да блеснем, да процъфтяваме, да излезем от подчинената роля, да придобием повече автономия. Търсенето на лична свобода ще бъде на фокус.

Въпреки че цялата тази непостоянна енергия може да изглежда противоположна и обезпокоителна, това пълнолуние също има някакво качество на просветление. Уран разтърсва нещата в живота ни, за да ни събуди за нова истина и в крайна сметка за нова свобода. Планетата на бунта иска да ни събуди, за да видим нещо, което не сме забелязвали преди. Това е време, когато е важно да балансираме индивидуалните нужди с нуждите на общността и да намерим начин да изразим емоциите си по автентичен начин, без да губим чувството си за лична свобода. Пълнолунието във Водолей е възможност за духовно освежаване и отваряне към бъдещето с нови перспективи.

Водещи новини

Още новини