Меркурий и Венера в знак Рак – промяна на фокуса

share

Меркурий и Венера влязоха едновременно във водния знак Рак на 17 юни и ще транзитират заедно известно време, с което ще отбележат значителна енергийна промяна от променливия въздух на Близнаците към кардиналната вода на Рака, приканвайки ни да преместим фокуса си от външната среда към вътрешния пейзаж. Меркурий ще остане в знака до 2 юли, а Венера до 11 юли.

Транзитите на Венера отбелязват промени в нашия подход към връзките, колективните тенденции, които засягат нашите ценности, както и промени в нашата ориентация към всички неща, свързани с любовта, парите и взаимоотношенията.

Когато Венера транзитира през водния знак Рак, засилва нуждата ни от любов, разбирателство и желание за създаване на семейство. Хората стават по-сантиментални и романтични, освен това и по-чувствителни. По това време хората повече живеят в мечти. Засилват се чувствата към родители, семейство, желание да се направи най-доброто за близките. Човек по-често се връща към спомените от детството, семейните традиции. Пътуването на Венера през Рак ще ни предложи много възможности да задълбочим нашето емоционално самосъзнание. Транзитът на Богинята на любовта през знака Рак ще постави на фокус връзката между нашите минали преживявания и настоящите предизвикателства в отношенията, напомняйки ни да балансираме между даването на любов и грижата за себе си и получаването им от другите.

Транзитите на Меркурий провокират колективни промени във възприятията и начина ни на мислене: те ни предлагат възможност да променим комуникационните си навици, да достигнем до ново ниво на разбиране и да видим нашата реалност от различна гледна точка. Планетата на логиката Меркурий пътува през сферата на чувствата и емоциите: с това ни предлага възможността да придобием ново разбиране за нашия вътрешен свят. 

В дните, когато Меркурий преминава през знака Рак хората стават много чувствителни към думите и интонацията, с която се изговарят. На преден план излиза интуитивното възприемане на информацията. Лесно се отгатват мислите на околните и предусещане какво искат да кажат. Това особено е забележимо при хора, които имат подчертан елемент Вода в хороскопа си. Въображението може да се развихри и да създаде много картини в ума, както положителни, така и отрицателни, и е трудно да се предвиди какво точно ще отключи развихрената фантазия. Хората като цяло стават докачливи, лесно могат да се засегнат, трудно се приемат критики и забележки по техен адрес. Информацията може да се възприеме изкривено, което да доведе до недоразумения и конфликти. Трябва да се внимава с шегите, тъй като хората са склонни да приемат всичко много лично. Като цяло през тези дни мислите са заети повече с лични и семейни въпроси. Много разговори се свеждат до тази тема.

Транзитирането на Венера и Меркурий в Рак е особено важно за тези които имат лични планети или Асцендент в кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог. Те ще са по-лично засегнати, вероятно ще изпитат промяна в съзнанието, която ще окаже мощен ефект върху техните взаимоотношения и мислене. Съветът към тях е да прегърнат своята уязвимост, да отворят сърцата си и да разширят способността си да дават и получават любов.

Водещи новини

Още новини