Прекарайте този ден в блаженство, релакс и комфорт

pixabay
share

Луната е в знак Дева до 16:31ч на 26 февруари

Елементът земя се събужда. Когато Луната е в Дева, къщата не трябва да се проветрява повече от няколко минути през зимата или няколко часа през лятото. Хората стават по-практични, рационални и трезво мислещи. Започват да изпитват подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, действията и около себе си. Проявява се прецизност и стремеж към съвършенство, повече критичност и аналитично мислене. Енергията на този знак подпомага всичко свързано с планирането, изчисленията и разработването на стратегии. Мотото на тези дни може да бъде поговорката: „Седем пъти премери и един път отрежи“. Знакът на Дева няма нищо общо със страстните импулси. 

Благоприятен период за обучение на децата в някакви умения и навици. Домашната работа не влиза в сметките. Съпрузите могат да започнат да се упрекват и критикуват един друг, да си намират кусури, да се критикуват. Може да стане доста тягостно положението. Добре ще е всеки да стои в отделна стая. 

Уязвими са червата и стомашно чревният тракт, поради което се препоръчва щадяща диета. 

Лунен календар:  продължава 16 лунен ден до 19:08ч

Шестнадесетият лунен ден е един от най-светлите и чисти дни. Символите на деня са пеперуда, гълъб, стълба към небето. В този ден духовното начало излиза на преден план и се противопоставя на телесните чувства. Посветете този ден на духовно израстване и оставете активните действия за друго време. Полезни са съзерцание, медитация, работа за постигане на вътрешна хармония. По възможност прекарайте този ден в спокоен размисъл и тишина. Ако времето позволява е добре да пребивавате сред природата, градина, парк, гора. Най-доброто време за съзерцание и единение с околния свят.

Тези, които са работили усилено през периода от 12-ти до 15-ти лунен ден, трябва да си починат. Идеалното време да възстановите силите си. Това време съответства на спокойствие, чистота на мислите, умерена активност, баланс. Може да изпитате остро желание да останете сами. Не се претоварвайте с физическа активност. Основната ви задача трябва да е физическа и ментална релаксация.

В 16-ти лунен ден е по-добре да се въздържате от вземане на важни съдбоносни решения, които могат да променят съдбата ви. 16 лунен ден не е подходящ за общуване с хора, които не са ви приятни. Много благоприятен ден за спокойно общуване със семейството. Вечерта може да си направите малка романтична вечеря на свещи и лека музика. 

Тези, които се поддадат лесно на изкушения и съблазни, могат да ги настигнат неприятни последствия

Не трябва да се ядат мазни и висококалорични храни, дори душата ви да го иска. Цялата получена армия от калории ще поеме пътя си към настаняване в бедрата, ханша, корема и талията ви. Постенето също не е за препоръчване. 

За предпочитане е да се откажете от интимни занимания. Сексът в този ден няма да донесе никакво удоволствие и усещане за духовна близост. Пасивността на деня ще се отрази както на страстта, така и на сексуалната ви енергия. Правенето на любов дори може да доведе до кавги и нараняване.

Завършете вечерта, ако имате възможност с ароматна вана на светлината на свещи. Отделете си време за собствено удоволствие. Прекарайте този ден в блаженство и комфорт.

Добре ще се отразят почистващите процедури, почистващи маски за лице и подхранващи маски за коса. Може да опитате самохипноза. Програмирайте тялото си за прочистване, подмладяване и здраве. Това ще окаже положително въздействие върху емоционалния фон на вашето настроение.

Денят не е подходящ за подстригване. Ходенето на фризьор може да причини сърдечни заболявания и да влоши здравето. Подстригването няма да доведе до желания ефект.

Родените в 16 лунен ден ще живеят дълъг и щастлив живот. Разбира се, ако не допускат в сърцата си завист, гняв и омраза. Трябва да преодоляват всички житейски препятствия с вяра в собствените сили и надежда за успех. За такива хора много е важно да имат позитивно мислене.

Следва 17 лунен ден от 19:08ч на 25 февруари до 20:09ч на 26 февруари

Водещи новини

Още новини