През нощта и утре на много места ще превалява

share

През нощта и утре с прекъсвания на много места ще превалява, съобщиха от НИМХ-БАН.

Повече ще са валежите в югозападната половина от страната, а в крайните източни райони ще е почти без валежи. Вятърът ще стане от изток, слаб до умерен, а в източните райони ще бъде от север-североизток и ще се усили, температурите там чувствително ще се понижат.

Минимални температури утре ще са между 14 и 19, а максимални между 19 и 24 градуса.

Времето по Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби и краткотрайни превалявания. Вятърът по крайбрежието ще е умерен и силен от север, североизток. Максимални температури 22-24 градуса. Вълнението на морето постепенно ще се усилва до 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, високите части ще са частично в облачния слой с мъгла. Ще има краткотрайни превалявания. Вятърът по билата ще е умерен до силен от изток. Дневните температури на 1200 м.н. ще са около 18, на 2000 м около 13 градуса.

В понеделник облачността ще е предимно значителна, ще има и превалявания. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, максималните - между 21 и 26. Във вторник на места все още ще превалява дъжд, но ще има и временни намаления на облачността.Температурите ще останат без промяна.

Водещи новини

Още новини