Днес облачността ще бъде променлива

share

Днес облачността ще бъде променлива, над източната половина от страната по-често значителна и на много места с краткотрайни валежи и гръмотевици.

Над Западна България ще бъде по-често слънчево, но около и след обяд, на отделни места, главно в планинските райони краткотрайно ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток и с него в страната ще проникне хладен въздух. Температурите ще се понижат с 3 до 5 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 27° и 32°, в Североизточна България малко по-ниски – около 25°. В София около 27°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември – към края на деня ще започне бавно да се повишава.

Над планинските масиви в Западна България ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайно ще превали. Над планините от източната част на страната ще има по-често значителна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, а на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максимални температури на въздуха 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, привечер - с тенденция на усилване.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 

Водещи новини

Още новини