Момата се отметна, дело за убийство виси на косъм

share

Пълен обрат претърпя преди броени минути делото "Гранити" за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, след като серийният убиец Недялко Димитров - Момата се отрече напълно от показанията си, давани в хода на досъдебното производство, съобщава 24 часа.

Момата бе ключов свидетел по разкриването на екзекуцията, за която са подсъдими петима мъже от Варна. "Всичко, което съм направил като показания е лъжа, всичко е редактирано от разследващите, които идваха при мен по няколко пъти на месец. Въобще си нямам представа кой е убил бургаския бизнесмен, но натопих Стоян Петров (един от подсъдимите), защото исках да го вкарам в затвора. Наклеветих го, защото той направи мизерия с моето момиче. Беше й работодател, но я изгони. А аз, понеже съм се занимавал не само с убийства, но и със сводничество, я бях пазарил да я продавам и тя трябваше да стои при Стоян. Ако го бях намерил тогва, сега нямаше да е в залата, а щеше да бъде закопан някъде. Дали съм убил един, двама или трима въобще не ми дреме. Аз с това си вадя хляба!", отсече Момата.

За сметка на това той разказа, че е извършил две убийства на територията на Варна - това на Манол Хаджиев-Котката и Златко Пенев, а после натопил Стоян Петров, за да му отмъсти.

Според обвинителния акт по делото "Гранити" точно Стоян Петров и Манол Хаджиев се смятат за физическите убийци на Стоян Стоянов.
Момата разказа още, че когато през септември 2009 г. дал показания пред полицаи в Бургас, натапяйки познатия си Стоян Петров и неговия познат Стоян Колев /друг подсъдим по делото/ разследващите му обещали по-ниска присъда за извършено от него убийство. Впоследствие обаче не си спазили обещанието.

"За убития бизнесмен от Бургас Стоян Господинов научих от вестниците. Омръзна ми да лъжа и да мажа и да обвинявам хора, дето не съм ги виждал през живота си", заключи Момата, обръщайки се към пейката с подсъдимите в съдебната зала.

Водещи новини

Още новини