Обрат по делото "Дебора": Връщат Георги в ареста

БНТ
share

Домашният арест остава мираж за Георги, обвинен в упражнено брутално насилие спрямо Дебора. Пловдивският окръжен съд отмени протоколно определение от 30.07.2024 г. по НОХД№1245/2024 г., с което Пловдивският районен съд е изменил мярката за неотклонение на подсъдимия Георги Георгиев от "задържане под стража“ в "домашен арест“, съобщават от съда.

Подсъдимия Георги Георгиев е обвинен в причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. 

Последва обжалване на прокуратурата, за да се стигне до днес, когато Пловдивският окръжен съд отмени определението и постанови, че оставят без уважение молбата на Георги. Така той остава задържан.

Определението на магистратите е окончателно.

Прокуратурата протестира изменението на мярката на Георги Георгиев

От прокуратурата напомнят, че обвинителният акт срещу Георги е внесен на 15 декември миналата година. Той отговаря по три обвинения – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо Дебора. Районна прокуратура в Стара Загора внесе протеста срещу промяната на мярката в законовия 7-дневен срок.

Делото ще продължи със съдебно заседание на 12 септември, когато показания ще дадат още трима свидетели и ще започнат разпити на някои от вещите лица, работили по случая. 

Водещи новини

Още новини