Осъдиха литовски и турски граждани за опити за незаконно превеждане на мигранти през ГКПП „Дунав мост 2” при Видин

Getty images (архив)
share

Осъдиха двама чуждестранни граждани по две дела, водени от Районна прокуратура – Видин, за опити за незаконно превеждане на мигранти през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2” при Видин - Калафат, съобщиха от Апелативна прокуратура -  София.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

Гражданинът на Литва М.Р. е осъден на 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за опит за незаконно превеждане на 33-ма сирийци през границата на страната от България в Румъния.

Престъплението е извършено на 14 май т.г., като всички мигранти били без валидни документи за самоличност и без адресна регистрация в България. Сред тях имало и 12 непълнолетни лица.

За превеждането им през границата осъденият М.Р. използвал товарен автомобил с литовски регистрационни номера. В прикаченото към него ремарке бил изграден тайник. Деянието е останало недовършено поради намеса на граничните служители от Гранично полицейско управление– Видин и задържането на извършителя.

За същото престъпление е наложено наказание на турския гражданин С.Ч. На 07 юни т.г. той направил опит да преведе през границата на страната сирийците К.Х. и непълнолетния Х.Д. без разрешение на надлежните органи на властта. За целта обвиняемият използвал моторно превозно средство с турски регистрационни номера, собственост на чуждестранна фирма.

На извършителя на престъпното деяние е наложено наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години и 6 месеца.

Откриха 21 нелегални мигранти в товарен автомобил на ГКПП Калафат-Видин. Шофьорът ги качил в София

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

Водещи новини

Още новини