Откриха 21 нелегални мигранти в товарен автомобил на ГКПП Калафат-Видин. Шофьорът ги качил в София

  • 24 юни 2024 19:05

  • 916
  • 1
Откриха 21 нелегални мигранти в товарен автомобил на ГКПП Калафат-Видин. Шофьорът ги качил в София
© Getty images (архив)

Румънските гранични полицаи на ГКПП Калафат-Видин откриха 21 сирийски и иракски граждани, скрити в товарен автомобил, при опит да влязат нелегално в Румъния. Това стано ясно от информация, публикувана на официалната интернет страница на румънската гранична полиция, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1610

На 39-годишния шофьор, който е турски гражданин, е наложена забрана за влизане в Румъния за срок от пет години. Той е управлявал товарен автомобил с полуремарке с румънска регистрация. Според документите водачът е превозвал метални профили от Турция за Франция с поставена митническа пломба от Турция.  

Останалите 21 души не притежават документи за самоличност и устно са заявили, че са сирийски и иракски граждани. Те са се качили в камиона на паркинг в София, подпомогнати от водача.

Всички нелегални мигранти са поети от представители на българската Гранична полиция за продължаване на разследването и предприемане на необходимите законови мерки.

Турция ще депортира над 800 нелегални мигранти

Последвайте канала на

Валери Зайцев
916 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.24 | 19:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини