Съдът пак не успя да разпита Димитър Любенов, убил французин с поршето си

Булфото
share

Софийският градски съд отново не успя да разпита Димитър Любенов, който през септември 2022 година с поршето си уби френски гражданин и рани тежко съпругата му.

Причината да се провали разпита не е в Любенов, тъй като, както на предишното заседание, така и този път, той се яви в залата.

Оказа се, че адвокатът му Мирослав Христов, който защитава и Георги Семерджиев, е болен. А Любенов обяви пред съда, че ще дава показания само в присъствието на своя защитник.

Той е свидетел по делото срещу бившите полицаи Любка Гечева и Георги Малински. В нощта на катастрофата те ескортирали Любенов, който бил пил. Освен това Малински има и обвинение, че е взел 200 лева подкуп.

Законът дава право на свидетел да дава показания в присъствието на адвоката си. Предишния път Любенов се беше явил със защитника си, но пък отсъстваше съдебен заседател. Неговият разпит ще се проведе на 17 октомври, когато е следващото заседание.

Отложиха делото срещу Димитър Любенов, убил французин с поршето си

Днес показания дадоха двама свидетели, единият от които е служител в дежурната част на Шесто районно управление. Той обаче не бил приел сигнала за катастрофата, тъй като по това време бил в почивка. Служителят на МВР обясни какъв е реда за приемане на сигнали и как се избира кой точно автопатрул да бъде изпратен на конкретен адрес, пише 24 часа.

Водещи новини

Още новини