Отложиха делото срещу Димитър Любенов, убил французин с поршето си

  • 05 юни 2024 10:48

  • 533
  • 2
Отложиха делото срещу Димитър Любенов, убил французин с поршето си
© Булфото

Заради болен съдебен заседател беше отложено делото срещу Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстен път на София, при която бе причинена смъртта на френски гражданин.

В началото на април градският съд даде ход на делото.

Днес трябваше да бъдат разпитани свидетели. Съдът насрочи заседание на 5 юли, предава БТА.

Инцидентът стана на 25 септември 2022 г., други двама души също пострадаха. Случаят нашумя и с това, че около него започна и друго разследване - срещу полицаи, които са ескортирали Любенов. Срещу двама служители на МВР са повдигнати обвинения за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Димитър Любенов, който уби французин на Околовръстното, излезе тихомълком от затвора

Според обвинението при катастрофата Любенов е шофирал след употреба на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч., като е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.05 | 11:33

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
КЗЛ

2024.06.05 | 10:56

1
Този помияр трябва да гние до живот, а не да си вее селската надрусана физиономия безнаказан. Не изглежда да е впечатлен от факта, че е убил човек.

Добави коментар

Водещи новини