"Задържане под стража" и за втория мъж, обвинен за трафик на 3,5 кг кокаин през "Капитан Андреево"

Gettyimages (архив)
share

Състав на Окръжен съд – Хасково остави в ареста с постоянна мярка за задържане под стража 39–годишния български гражданин С.И., обвинен като подбудител и помагач при трафик на кокаин, съобщиха от съда.

Той, заедно със  С.М., на 11 юни т.г., са се опитали да прехвърлят през граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“ от България в Турция, кокаин с общо бруто тегло 3,510 килограма.

Двамата са се придвижвали в автомобила, шофиран от С.М., който е бил отклонен от митническите служители за щателна проверка. В тайник в двигателния отсек на колата, проверяващите са открили три пакета с бяло прахообразно вещество, което е реагирало на кокаин. 

Прокуратурата обвини млад мъж за трафик на 3,5 кг кокаин

Според съда до настоящия момент са събрани доказателства, че авторът на престъплението, като подбудител и извършител, е обвиняемият С. И. Той е привлечен към отговорност за извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години и „глоба“ от 200 000 до 300 000 лева.

Сред мотивите на съда да остави С.И. в ареста са, че срещу него има друго наказателно производство в съдебна фаза - също за наркотици, както и че има опасност  той да се укрие или да извърши ново престъпление.

Днешното определение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок.

Мярката на на другия обвиняем по случая - С.М. беше гледана на 14 юни. И за него Окръжен съд – Хасково постанови „постоянно задържане под стража“.

Водещи новини

Още новини