Хванаха мъж и жена с много хероин и кокаин

  • 05 юни 2024 16:54

  • 2107
  • 2
Хванаха мъж и жена с много хероин и кокаин
© Pixabay

Голямо количество наркотици са открити при полицейска операция на служители от Свиленград и Хасково.

Тя е проведена на територията на Свиленград във вторник.

Около 13 часа полицейски екипи спират за проверка лек автомобил, шофиран от 32-годишен мъж, с когото пътувала и жена на 52 години. Направената на място справка в системите на вътрешното министерство показала, че двамата са без криминални регистрации и са неосъждани.

При последвалите процесуални действия, униформените открили в портмонето на жената 0,8 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Водачът на превозното средство бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите му дали отрицателен резултат.

Стефан Бакалов, "Митници": 200-220 кг кокаин се консумират в България годишно

Претърсването продължило и в обитавания от тях дом, където полицаите намерили два килограма кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на хероин. Намерени са и около 57 грама бяло прахообразно вещество - кокаин.

 Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа в РУ Свиленград. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата, съобщават от МВР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.05 | 19:16

1
наркотиците отнемат човешки животи. Дилърите да бъдат осъдени на доживотен затвор! само високите присъди ще прекъснат дилърството.

Добави коментар

Водещи новини