Прокуратурата обвини млад мъж за трафик на 3,5 кг кокаин

  • 12 юни 2024 16:51

  • 510
  • 1
Прокуратурата обвини млад мъж за трафик на 3,5 кг кокаин
© Getty Images

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем С.М. (22 г.) за опита му да пренесе през границата на страната от България в Турция високорисково наркотично вещество – кокаин, с общо бруто тегло 3510 грама  на обща стойност 730 080 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят е от 11 юни на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево".

Опитът за трафик е станал в лек автомобил, който е бил управляван от С.М. Превозното средство е било отклонено за щателна митическа проверка, при която в тайник в двигателния отсег на лекия автомобил служителите на Агенция "Митници" открили три пакета с бяло прахообразно вещество, което реагирало на кокаин.

Хванаха мъж и жена с много хероин и кокаин

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на Окръжна прокуратура-Хасково водачът е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо него.

Последният случай на открит на ГКПП "Капитан Андреево" кокаин бе на 10 февруари т. г., когато 3,340 кг. наркотик бе открит в тайник на микробус. По случая съдът задържа под стража двама български граждани - предполагаеми подбудител и помагач.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:40

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини