Тримата задържани за източване на чужди банкови сметки остават в ареста

  • 26 август 2024 15:57

  • 358
  • 1
Тримата задържани за източване на чужди банкови сметки остават в ареста
© Gettyimages (архив)

Магистратите от Окръжен съд - Пловдив оставиха в ареста тримата участници в схема за източване на чужди банкови сметки, предаде БТА. Това стана известно по време на днешното съдебно заседание, в рамките на което при закрити врати беше разгледана мярката за неотклонение на тримата задържани Николай Харатюнян, Йонко Симеонов и Лидия Семерджиева. 

Преди началото на заседанието наблюдаващият прокурор разясни схемата, по която са действали тримата замесени. “Изработвали са устройства, с които се свалят данните от чуждите платежни инструменти. След това се преработват на други т. нар. бели пластики и в т. нар. топли страни, в които има по-малка защита на банкоматите, се теглят пари. Действията по източване на данните и получаването на парите са се извършвали в чужбина, тук само се изработват. Схемата е действала няколко месеца”, каза наблюдаващият окръжен прокурор Костадин Паскалев.

Определението, което постанови съдът днес, подлежи на жалба и протест от прокурора. 

Разбиха схема за източване на чужди банкови сметки

Припомняме, при специализирана акция на служители от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив бяха задържани 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже – на 41 и 59 години. 

Операцията е извършена след придобита оперативна информация, че тримата участват в схема за изготвяне и укриване на предмети, предназначени за нерегламентиран достъп до данни на чужди платежни документи в страната и чужбина. След извършени претърсвания от органите на реда бяха открити и иззети множество веществени доказателства - части от АТМ устройства (банкомати), платки, четци, микрокамери, пластики и други.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
358 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.26 | 16:42

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини