Цветлин Йовчев за случая с Живко Коцев: Аз не си спомням по-голям скандал в МВР

БТВ
share

Анонимен свидетел е този, на който трябва да се предпази живота. Да искаш да бъдеш защитен свидетел и да съобщиш тези неща в показанията си – доста нелепо. Цялата ситуация е нелепа. Това заяви пред БТВ бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Аз не си спомням по-голям скандал в МВР, с толкова големи последици и с такъв международен удар. Главният секретар на МВР, вместо да разследва корупция, яде и пие с хора, които са свързани с контрабандни канали, търкаля се по сауните с тях, взима скъпи подаръци. А управляващите го оправдават и го определят като "перфектният полицай", коментира експертът.

Ген. Атанасов: Аз съм препоръчал Живко Коцев, защото знам, че е перфектният полицай

Това е изключително разрушителен ефект за системата. Какво казваме на полицаите след този отзвук на политиците - че няма значение техният морал и качества, само трябва да са политически лоялни, попита Йовчев. 

Живко Коцев бе наказан за убийството на барета в Лясковец. Аз подписах заповедта, допълни Йовчев. 

"Главният секретар разписва СРС-тата. Как си представяте, че ще иска подслушване на телефона с този господин, с който си разменят интимни съобщения", коментира отношенията на Коцев с контрабандиста Стефан Димитров. 

"Паскал беше сред митичните имена в контрабандните среди", сподели бившият председател на ДАНС.

Градският прокурор на София отрече да е оказван натиск на Коцев

Водещи новини

Още новини