Градският прокурор на София разкри още подробности по случая "Живко Коцев"

  • 11 април 2024 08:01

  • 3327
  • 5
Градският прокурор на София разкри още подробности по случая "Живко Коцев"
© Нова тв

Първи коментар за това оказван ли е натиск върху Живко Коцев направи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя заяви, че освободеният вече главен секретар на МВР е поискал среща с Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му. По-късно Коцев сам е предал на разследващите часовника от разпространените в медиите снимки.

Срещата в кабинета на Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. миналата сряда се е състояла по искане на главния секретар на МВР, след като служители на Антикорупционната комисия са влезли в кабинета му, твърди Кирилова.

„Докато е пътувал, е потърсил г-н Сарафов в 9 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го приеме, тъй като се случва нещо, което го притеснява и не му е ясно какво е”, коментира градският прокурор на София пред Нова тв.

Живко Коцев сам потърсил Борислав Сарафов, за да съдейства за разследването на „Митниците“

На въпрос в качеството си на какъв Коцев иска среща със Сарафов, Кирилова отговори: „Живко Коцев в този момент е главен секретар на МВР. Това, което той е казал, че е посетен от КПК, че е притеснен. Главен секретар е и иска среща с главния прокурор. И аз не виждам нищо незаконосъобразно в това. Ние сме провеждали редица работни срещи”, уточни Кирилова.

На срещата при Сарафов, освен Кирилова и Коцев, били и заместникът ѝ Христо Кръстев и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Кирилова отрече да е оказван натиск на Коцев.

Градският прокурор на София за разследването в митниците: Живко Коцев е анонимен свидетел

„Нито Сарафов, нито Славчев, нито Христо Кръстев е оказвал натиск върху Коцев. Или, както някой се изрази, да му скачаме по главата. Пред всички нас сподели, че рано сутринта по телефона му е звъннал Стефан ДимитровСтефан ДимитровСтефан е Димитров е назначен за министър на външните работи в служебния кабинет с премиер Димитър – един от задържаните. Доколкото помня, питал го е какво става. Той не е могъл да му отговори, тъй като не е знаел”, обясни още градският прокурор на София.

След това Коцев е поискал да бъде разпитан по случая с контрабандния канал. По време на разпита му бил осигурен и адвокат, твърди Кирилова. „Г-н Сарафов му каза: „Разчитаме на това, че си дългогодишен служител и че длъжността, която заемаш, предполага, че трябва да бъдеш искрен”, уточни тя.

Градският прокурор отказа да разкрие подробности от разследването за контрабандните схеми, но заяви, че часовникът на Коцев от изтеклите снимки е предаден на разследващите.

„След разпита той е поискал да предаде този часовник. Отишъл е до кабинета си, взел си е личната чанта, където е бил ключът за дома му и е предал часовника”, обясни Кирилова. И посочи, че трябва да бъдат направени експертизи, за да се уточни подарък ли е часовникът. Относно снимките с кучето и пачките и дали са част от досъдебното производство градският прокурор каза, че ги е видяла в медиите.

По сигнала на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С за натиск върху Коцев Кирилова посочи, че все още не е призовавана за разпит от съдията, която разследва главния прокурор. Коцев не беше открит и днес за коментар, но още преди дни беше категоричен - оставката, която подаде, е била под заплаха. Заради тези негови думи започна проверка срещу и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад..

Припомняме, че Живко Коцев беше уволнен от поста главен секретар на МВР. Това стана след искане на новото правителство към президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Указът за освобождаването му беше издаден тази сутрин. Това беше първото решение на служебния кабинет на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, който поиска от президента да прекрати правомощията на Коцев. Всичко това се случва дни след скандала в митниците и разпространените негови снимки с обвиняемите за контрабанда, пране на пари и подкупи Марин и Стефан Димитрови.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3327 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:45

5
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­и­­ч­­­е­­т­а­ ­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­а­­­к­­в­а­­т ­-­­­ X­1­­­8­.­­­F­­U­­N
ВАШТА

2024.04.11 | 11:31

4
МАМИНКА.ПЕДАЛИ

2024.04.11 | 11:12

2
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ
ПП ПУДЕЛ БАНДИТ ...

2024.04.11 | 11:27

3
ААААХХХААА .....,А ШКАФА НА БОЙКО БЕШЕ ГЛУПОСТ И УЙДУРДИСССС .... ТОГАЗ ЩО НЕ СЕ ИЗКАЗА. ...!!?

2024.04.11 | 08:18

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини