Министърът на културата: Ще искам повече пари, но трябва да има готови планове

Булфото (архив)
share

Ще искам повече пари. Асен Василев ми каза, че няма проблем да дадем повече, но трябва да представим точни, ясни и готови планове, които са в полза на обществото, каза министърът на културата Кръстю Кръстев в първото си телевизионно интервю.

„Този пост е нова територия, исках да видя за какво става въпрос на другите етажи“, каза той.

Министър Кръстев откри изложба на студенти от НХА

По думите му преди е бил по-скоро опозиционно настроен към властта, а сега се е озовал от обратната страна.

„Трябва да успокоим системата. Тези хора заслужават и нашето доверие, и усилието да им помогнем. Когато човек е свободен, тогава може да върши работата си добре“, каза Кръстев.

По думите му са нужни точни, ясни и разписани подробно проекти, които да бъдат представени на властта, за да се отпуснат още средства.

„Това правителство е много съпричастно с проблемите на културата. Ние трябва да намерим резервите, където ги има“, каза Кръстев.

„Народният театър е голямата ми болка и рана в душата. Той трябва да е камертон за българската култура и изкуство. Ще проверим отново целия случай“, каза Кръстев относно конфликтите в най-големия театър у нас.

„Моето мнение е, че това е един вътрешен проблем, който трябваше да бъде решен още в началото. В тези среди понякога избухват неочаквани скандали, които могат да намерят своето решение само с диалог“, каза още той.

Водещи новини

Още новини