Първи служител от еврейски произход, назначен от Джо Байдън, подаде публично оставка заради войната в ивицата Газа

  • 16 май 2024 20:28

  • 688
  • 2
Първи служител от еврейски произход, назначен от Джо Байдън, подаде публично оставка заради войната в ивицата Газа
© Getty images (архив)

Щатен служител на вътрешното министерство на САЩ вчера стана първото политическо лице от еврейски произход, публично подало оставка в знак на протест срещу подкрепата на Белия дом за Израел във войната в Газа, съобщи АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2616

Лили Грийнберг Кол, специален помощник на ръководителя на Вътрешното министерство Деб Холанд, обвини президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, че използва евреите, за да оправдае американската политика по отношение на конфликта.

Кол работеше за предизборния щаб и на Байдън, и на вицепрезидента Камала Харис и е от дълго време активист и застъпник за Израел във Вашингтон, преди да влезе в правителството.

Тя е петият щатен служител на средно и високо ниво, оповестил публично оставката си в знак на протест срещу военната и дипломатическа подкрепа, оказвана от администрацията на Байдън за Еврейската държава по време на продължаващата вече седми месец война в Газа.  Тя е и второто лице, назначено на политически принцип, което публично се оттегля от поста си, след като служител от министерството на образованието от палестински произход подаде оставка през януари.

„Вече не мога да продължавам да представлявам администрацията си“, заяви Кол. „Байдън превръща евреите в лице на американската военна машина. Това е дълбоко погрешно“, заяви Кол, посочвайки, че подкрепата за войната „е бедствие – не само за палестинците, израелците, евреите и американците, но и за неговите предизборни перспективи“.

Междувременно говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че администрацията на Байдън се опитва да евакуира американските медици от Газа.

По-рано тази седмица представители на Палестинско-американската медицинска асоциация заявиха пред в. „Вашингтон пост“, че са блокирани в палестинския анклав, след като Израел затвори граничния пункт край южния град Рафах.

Блинкън: Израел се нуждае от ясен и конкретен план за бъдещето на ивицата Газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
688 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:04

2
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­и­­ ­­­м­­о­­­м­и­­ч­е­т­а­­ ­в­­­и­­ ­­­о­­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­­8­­.­­­F­­U­­­N

2024.05.16 | 22:54

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини