Осъдиха прокуратурата на 160 хил. лв. заради свободата на шесторния убиец от Нови Искър

share

"Парите не са всичко на този свят. Те няма да ми върнат детето. Изпитвам обаче, макар и малко, удовлетворение от решението на съда, което потвърждава тезата, че прокуратурата не си е свършила работата и се е стигнало до това жестоко престъпление - убийство на шестима души." Това каза Стефана Елисаветова, майка на 18-годишния Боби, един от шестимата убити в Нови Искър в новогодишната нощ на 2017 г. Жената спечели дело на първа инстанция в Софийски градски съд за обезщетение от 160 хил. лв. от прокуратура, която не е направила всичко възможно да открие и приведе в затвора рецидивистът Росен Ангелов-Горския, а 8 г. по-късно той убива шестима души. Прокуратурата ще трябва да плати и лихви, като цялата сума е около 240 хил. лв.

Очаква се прокуратурата да обжалва решението пред Софийския апелативен съд.

Шесторният убиец от Нови Искър се е самоубил (видео)

Кървавата трагедия тогава потресе цялата страна. В къща в Нови Искър да посрещнат 2018 г. са се събрали Неделчо Юнаков на 41 г., приятелката му Кети Кюхова, майка й Еленка Бурджиева и 16-годишната й дъщеря Нанси с 18-годишния й приятел Боби, както и синът на Неделчо - 20-годишният Георги. Кети и Ангелов са имали връзка преди години, но се скарали. В новогодишната нощ той решил да убие бившата си и новия и приятел. В двора е посрещнат от семейното куче Нерон, което Горския убива с един изстрел. На първия етаж в къщата на семейството вижда съперника си за любовта на Кети - Неделчо, и сина му Георги. Ангелов стреля в телата им с близо 15 изстрела и по един контролен в главите им. После влиза в спалнята и стреля по легналата баба Еленка. Учениците Боби и Нанси чуват стреблата и опитват да се скрият на горния етаж. Ангелов открива и тях и ги убива с пистолет "Берета", 22-ри калибър. Убиецът събира гилзите, опитва да изчисти къщата и да замаскира престъплението, като мести труповете и ги слага един върху друг. После ще се окаже, че Кети е убита от него малко по-рано, а тялото й е хвърлено в кладенец наблизо. Горския изчезва и се укрива цяла седмица. Телата на убитите са открити едва на 2 януари 2018 г., а никой от съседите не е чул изстрелите в новогодишната нощ заради гърмежите от пиратки и фойерверки и саморъчно направения заглушител.

Росен Ангелов редовно бил пребиван в затвора и затова избрал куршума, вместо килията

Ангелов е намерен на 7 януари в изоставена къща в с. Луково. Откриват го след мащабно издирване, прострелян в леглото, а до него имало таблет, от който е гледал детско порно. Оказва се, че Росен Ангелов е обявен за издирване преди години и е трябвало по това време да е в затвора. Той е рецидивист с няколко присъди. Една от тях е за изнасилване от 1998 г. Последната му присъда 8 г. затвор за блудство с 11-годишно дете е влязла в сила на 22 декември 2009 г. Той обаче така и не попада зад решетките, защото умело се укрива. За да се стигне до потресаващото шесторно убийство в първите минути на 2018 г.

Ако по това време е бил в затвора, нямало е да се стигне до кървавата баня, категорични са роднини на убитите. Ангелов е бил обявен за издирване, а на 22 юни 2015 г. за него е издадена европейска заповед за арест, пише "24 часа".
".

Водещи новини

Още новини