18-годишната Владимирова през сълзи: Съжалявам за стореното, ще помагам с каквото мога

Кадър: Нова телевизия
share

На 1,9 промила алкохол в кръвта, а не 1,53, както се смяташе в началото, е карала ученичката Диана Владимирова. Това се разбра в Софийския районен съд, където в момента се гледа нейната мярка за неотклонение, защото тя е задържана. Промилите са установени с медикохимическа експертиза, отбелязва в-к "24 часа".

Прокуратурата поиска постоянен арест за 18-годишното момиче, което не спря да плаче в залата. Освен след употреба на алкохол, Владимирова е шофирала и след като се е дрогирала с кокаин, изтъкна прокурорката по делото Любомира Апостолова. И посочи, че ученичката е повредила 5 коли. Нанесла е и средна телесна повреда на своята приятелка Никол Раева, която се возила на предната седалка.

Описват щетите от катастрофата в Люлин, при която пияна и друсана 18-годишна помля 5 коли

Адвокатът ѝ Любомир Владимиров посочи, че катастрофата е станала след като Мандакова била засечена от неустановена кола.

,,Да, има престъпление за алкохол, но нейните приятели са се качили, значи са преценили, че не е пияна'', изтъква Владимиров и поиска да бъде освободена.

Искрено съжалявам за стореното и ще помагам с каквото мога, няма да се укрия. Ще поема всички щети, каза през сълзи момичето и добави, че лятото работи като гримьорка.

Ето я 18-годишната Диана Владимирова, която отнесе 5 коли в София

Тая година имам матури, аз там съм с хора, които са убивали. Аз наистина бях адекватна, пред мен един човек направи обратен завой, счупи рязко волана и така стана катастрофата, описа инцидента тя.

В крайна сметка съдът реши да освободи момичето под парична гаранция от 2000 лева. Решението подлежи на обжалване.

Водещи новини

Още новини