Четирима от "Кокаиновите крале" вече са в Италия (снимки)

share

Първите четирима души от групата на "Кокаиновите крале" вече са предадени на италианските съдебни власти.

Те отлетяха със специален полет за Апенините в 9.30 часа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От летище София към миланския съд поеха плевенчанинът П.П., пловдивчанинът Христо Терзиев - Ицо Брестнишкия и столичаните Захари Марков и П.Д.

Очаква се решението на българския съд за предаването на останалите задържани в България членове на групата и на самия Брендо.

Припомняме ви, че Евелин Банев  - Брендо е заподозрян за лидер на престъпна група за трафик на кокаин. През май при съвместна полицейска операция на България и Италия бяха задържани общо 30 души, половината от които българи. Тогава министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че българската група, ръководена от Банев, е вкарвала по 40 тона кокаин годишно в Италия. Дрогата е идвала от Латинска Америка.

След мащабната акция зад решетките се оказа и самият Брендо, който бе върнат зад решетките, тъй като според СРС-запис в телефонен разговор Банев споделил на бившата си жена, че смята да избяга от България. Това негово откровение беше счетено като опит да осуети воденото срещу него дело и затова се стигна до задържането и оставянето му за постоянно в ареста. Дни по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов разкри и подробности около спецакцията, както и за ролята на Банев в престъпната организация.

 

Водещи новини

Още новини