Гешев дава закриването на спецправосъдието на Конституционния съд

Булфото (архив)
share

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд за закриването на специализираното правосъдие. Това съобщи самият той на среща с прокурорите, следователите и съдебните служители. 

,,Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията'', каза той.

Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя. За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат „олигархия“ и „мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно, заяви той.

НС закри окончателно специализираните съд и прокуратура

Водещи новини

Още новини