Разследват Хени Шиякова вече повече от година

share

През април миналата година е образувано досъдебно производство срещу служител на МО. Това обяви пред БТВ говорителят на Военната окръжна прокуратура Елин Алексов. Първоначално делото е образувано по обвинение във вземане на подкуп. Самата комисия за конфликт на интереси е сезирана от наблюдаващия прокурор, съобщи той

Повод е екскурзията на Хени Шиякова до о. Бали. Тя е последваща след сключването на договора. Тъй като не е прието досъдебното производство да се разисква по време на провеждането му обаче информацията е минимална, уточни Алексов. Ако се стигне до обвинителен акт ще бъде оповестена цялата информация.

Военно окръжна прокуратура имат за свой предмет на дейност всички военни структури. Ние имаме план за проверка на цялата дейност на МО включително и договорната дейност. Военна полиция отделно от това извършва проверки. Алексов обаче отказа да съобщи как и кой точно е подал сигнал срещу шефката на военните контрольори Хени Шиякова. До момента тя все още не е отстранена от длъжност.
 

Водещи новини

Още новини