В злополучния склад е имало сериозни нарушения (видео)

  • 07 юни 2012 09:13

  • 2584
  • 3
В злополучния склад е имало сериозни нарушения (видео)
©

Имало е драстични нарушения в хранилището за боеприпаси край Сливен. Едни от проблемите е бил претоварването на хранилището. Над тротиловия капацитет са поставени боеприпаси, затова след като се е взривил първият цех, е имало последващи взривове в другите. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.

Случаят с конфликт на интереси, обвързан с Хени Шиякова, която е служител в Дирекция „Инвестиции в отбраната“ на МО, не е потулен. Той се е случил 2008 година и в момента процедурата по него върви, обясни зам.-министърът. Щом се установи вината й, тя ще бъде уволнена веднага. Министерството ни има много силна антикорупционнна политика и подобни случаи не се толерират по никакъв начин.

По думите на Радев, МО е направило предложение за промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия по члена за утилизация. Предложението е  внесено в парламента и комисията го обсъжда. Ние предлагаме остатъчните материали след утилизацията на боеприпаси да останат на фирмата-изпълнител. Сега те остават собственост на министерството, а самата процедура е тромава и нерентабилна. Подобен начин ще увеличи конкурентоспособността, армията ще получи нови средства от продажбата им, фирмите могат да вдъхнат нов живот на тези материали.

Последвайте канала на

2584 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.06.07 | 16:18

3
На мен пък не ми е ясно как един GSM може да активира снаряд който е сигурно произведен преди 30-40 години.Те просто искат да прехвърлят вината на неуките работници ,които са взети от бюрото по труда и им е бил проведен 4 дневен курс само.Аз мисля че тези вздривове не са случайни и вероятно целят да прикрият някаква мащабна далавера.

2012.06.07 | 12:55

2
аз съм грозен
джо

2012.06.07 | 12:53

1
Защо от МО определят причините за взрива? Нали този умник вече каза, че причината е мобилен телефон? Нямаме ли си следствие? Няма ли кой да го разпита този защо е там и защо той организира обществените поръчки за утилизация като е доктор по утилизация и шеф на сдружението по утилизация?

Добави коментар

Водещи новини