Екатерина Захариева е била разпитана по случая "Бобоков-Узунов"

Булфото (архив)
share

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е била разпитвана по делото за търговия с влияние, по което даваха показания президентският съветник Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков. Това стана ясно по време на заседанието на Апелативния специализиран съд по искане на прокуратурата Бобоков да бъде задържан под стража.

Разпитът е бил вчера и е свързан с публикуваните чатове между Бобоков и Узунов, в които се обсъждат посланически назначения в Нигерия и Алжир. Той е част от новите доказателства, които прокуратурата представи пред Специализирания апелативен съд, за да мотивира опасността Бобоков да повлияе на разследването за опасния боклук и да се укрие заради влиятелните си приятели.

Разкриха нов чат между Бобоков и Узунов

В самия разпит Екатерина Захариева е казала, че Бобоков е поискал среща с нея, видели са се в МВнР, той е предложил конкретни хора, които да бъдат назначени за посланици в страни, в които той има траен бизнес.

По повод този разпит адвокатът на Бобоков Ина Лулчева заяви, че е потресена от това, че някой може да криминализира контакти на хора с държавни институции. Няма нищо престъпно в това да се иска среща с представител на държавна институция и тя да се провежда там, коментира адвокат Лулчева, цитирана от БНР.

Водещи новини

Още новини