Пламен Узунов: Целта е президентът, аз съм средството

  • 22 юни 2020 17:55

  • 3318
  • 55
Пламен Узунов: Целта е президентът, аз съм средството
© БТВ

Обвиненията за търговия с влияние са безпочвени. Целта е президентът, не аз. Аз съм средството. Мисля, че все още не съм загубил доверието на президента. В момента, в който го загубя, съм готов да си тръгна. Но няма и да изоставя президента. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ секретарят на държавния глава по правните въпроси Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е по повод отвеждането му на разпит заради разменените съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков.

Нямам никакви притеснения, в мобилните си устройства нямам подобна комуникация. Искам да кажа, че съм чист пред себе си. От братя Бобокови познавам само Пламен Бобоков. Причината за това е служебната ми дейност. Контактувал съм с него през годините, около две години назад. Във всяка делегация, когато бъдат подадени лицата, които ще придружават президента моята длъжностна характеристика изисква аз да извърша проверка и ако има съмнения за някои от тях, те да не пътуват с президента. При него такова нещо не е установено и това е причината да осъществя първия контакт с него. Преди да стана секретар на президента нямам честта да го познавам.  Изпитвам уважение към г-н Бобоков, той е изключително интелигентен човек. Приятелство е дума, която всеки разбира по различен начин – аз не знам много за личния му живот, заяви Узунов.

На 18 юни бях призован да с явя в качеството на свидетел на 19 юни в Специализираната прокуратура. В 14 часа бях в прокуратурата, бях посрещнат изключително любезно и с мен беше проведен разговор, като желанието на госпожите и господата там беше всичко да мине изключително дискретно с оглед на длъжността, която заемам. Казах, че съм готов да окажа пълно съдействие. С разочарование по-късно установих, че от страна на прокуратурата са разпространени мои разговори, посочи той.

Прокуратурата с нови разкрития за чатовете между Пламен Бобков и Пламен Узунов

След като отидохме до дома ми, установих, че там ме чака един автопатрул и два мотора. Навън беше пълно с полиция. Следователят отпрати полицията и започнаха да прииждат медии, за да заснемат, че в дома ми се извършва претърсване. Аз бях призован в качеството ми на свидетел и си тръгнах като свидетел, никога не съм бил задържан. Нямам представа защо беше този цирк. И в момента имам качеството на свидетел, а не на обвиняем. Но разликата между свидетел и обвиняем, е, че обвиняемият има повече права. Възможно е прокуратурата да прецени да ме обвини, но аз нямам никакви притеснения, подчерта президентският секретар.

От дома ми иззеха един стар мобилен телефон и една флаш памет. Честно казано, не знам какво има във флаш паметта – останала е в някои от дрехите, с които съм се прибирал, уточни Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е.

Той коментира и как се е сдобил с  решението на Върховния административен съд за либийския танкер "Бадр" една седмица преди да излезе официално.

В края на 2018 година назряваше огромен международен дипломатически скандал за незаконното задържане на либийския танкер "Бадр" в български териториални води. Още тогава президентството беше настойчиво търсено от либийската страна. Беше сформиран екип, на който беше възложено да проучи целия случай, за да можем да предотвратим евентуален по-сериозен скандал – попадането на България в черен списък като пиратска държава. В този момент съм контактувал със страшно много хора, изследвал съм всичко написано случая, разговарял съм и с български бизнесмени, които имат интереси в Либия. В цялата тази организационна дейност при мен е попаднало и въпросното решение. Нямам спомен кой ми го е изпратил. Обменил  съм огромен обем информация, надявам се прокуратурата да успее да установи.  Едва ли това решение е достигнало само до мен. Не познавам никого във Върховния административен съд, не поддържам контакти с никого там, заяви Узунов.

Той увери, че не е лобирал за назначаването на Николай Николов за окръжен прокурор на Русе. Мисля, че тук е станала някаква грешка. Нито познавам този човек, нито някой ме е молил да му ходатайствам, нито имам тези възможности. Не познавам никого в този съд – нито деловодителката, нито съдии, нито който и да било. Подобно нещо няма как да зависи от мен – това зависи от Висшия съдебен съвет, каза още Пламен УзуновПламен Узунов Пламен Узунов е служебен министър на вътрешните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е.

Проверяват евентуална връзка на русенския прокурор Николай Николов с Пламен Бобоков

Последвайте канала на

Novini.bg
3318 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар

2020.06.23 | 14:21

55
Този е хитлериста на служба при Мунчо. Освен, че е хитлерист е и трафикант на отпадъци от Италия, да не говорим, че е упълномощен от Мунчо да развива лобистка дейност с цел да облагодетелства шефа си. Бобоков само е бушон.
сс

2020.06.23 | 07:00

54
Тиквата,интригантства около Президента ,но уви и САЩ и Русия и Европа всичко знаят за Борисов и мафиотското му управление.Въпрос на дни е да го изхвърлят.този факт,ББ с Гешев се стремят с ,,димки ,, да крият от народа.

2020.06.23 | 02:04

53
Какъвто си пухкавичък,розовичък...в панделата ще си топ героиня!
НЕКА ДА КАЖЕМ НЕЩО НА ПОЗИТАНСКИТЕ ТРОЛОВЕ

2020.06.22 | 21:06

43
БОШКУУФ , ГАЛЕВА ШЕХЕРЕЗАДОВА , РАДЕЕЕЕФ - КОРНЕЛА , УЗУНОВ - БОБОКОВ СА В ЕДИН КЮП И ВСЕКИ ДЕН ЛЪСВАТ С ПОРЕДНИ КИРЛИВИ РИЗИ . НЯМА ЛИ КАРИКАТУРИ ЗА ТЯХ ? КЪДЕ СА КАРИКАТУРИСТИТЕ СЕГА ?

2020.06.23 | 02:00

52
ооо ,чакай,има още след тях...

2020.06.22 | 21:22

44
ТРОЛЧЕ ХОДИ ДА ВИДИШ ДЪЩЕРЯ ТИ КАКВИ ХУБАВИ СВИРЧОЦИ ПРАВИ

2020.06.22 | 23:43

51
Като си средсто,иди си.

2020.06.22 | 22:17

50
LAJLIVOTO O4AR4E

2020.06.22 | 21:46

49
Стига сте плюли бе! Винету се осра вече! Скоро ще секнат парите за тролове като Вас!
BG

2020.06.22 | 20:11

35
S BSP NAPRED
бай онзинян

2020.06.22 | 21:32

48
ГЪССССССССС!!!!
ТОЗ Е ВЕЗДЕСЪЩ -СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО-ДЯДО МРАЗ ..

2020.06.22 | 19:40

28
ИМАМЕ НОВА ПАРАЛЕЛНА ДЛЪЖНОСТ - УЗУНОВ ПРАВИ ПАСПОРТИ ЗА РУСКИ ГРАЖДАНИ И ЗАЛИЧАВА КРИМИНАЛНИ РЕГИСТТРАЦИИ , СЪЩО И ДАВА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЗАДЪРЖАНИ КОРАБИ .НА НОВА ГОДИНА ГО ЧАКАМ ДА СЕ СПУСНЕ ОТ КОМИНА .

2020.06.22 | 21:28

47
ДА НОВАТА ДЛЪЖНОСТ Е ЧЕ СИ СВИРКАДЖИЯТА НА ГЕРБ. САМО ВНИМАВАИ ЩОТО ИМА СПИН
БАЙ ОНЗИНЯН

2020.06.22 | 21:28

46
я стига си ревал бе пръдльо,осран си до ушите!!!!

Добави коментар

Водещи новини