Конфискуват паспорта на Джок Полфрийман

Фейсбук
share

Очаква се австралиецът Джок Полфрийман да напусне центъра за временно настаняване в Бусманци още днес. Полфрийман беше настанен в центъра, след като беше освободен предсрочно от затвора, където излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007 година.

Полфрийман очаква да получи валидни документи, с които да напусне страната. В центъра днес влязоха австралийски дипломати, носейки папка с документи, предаде репортер на Novini.bg

Снимка: Novini.bg

След вчерашната позиция на председателя на Върховния касационен съд, Лозан Панов, който призова Полфрийман да бъде освободен, днес вътрешният министър Младен Маринов също коментира темата след среща между премиера Бойко Борисов и Румен Радев. Той заяви, че процедурата се проверява и ако всичко е наред, вероятно австралиецът ще напусне общежитието.

Снимка: Novini.bg

Малко след 16 часа Калин Ангелов, адвокат на австралиеца, написа в профила си във Фейсбук, че по последна информация МВР не пуска Джок Полфрийман, а му прави обиск на вещите, за да му конфискува паспорта. Минути по-късно същата информация се появи и в профила на Джок Полфрийман във Фейсбук.

 

 

Водещи новини

Още новини