„Хюмън райтс уоч”: България да освободи Полфрийман или да обоснове задържането му

„Хюмън райтс уоч” поиска България да даде правна обосновка за задържането на Джок Полфрийман или да го освободи незабавно. Австралиецът е осъден за убийството на студента Андрей Монов.

Адвокатите на правозащитната организация питат: „Полфрийман беше освободен със съдебно решение, което не подлежи на обжалване. Той има паспорт и самолетен билет. Австралия иска той да се прибере. Защо все още е задържан?"

Според организацията „Върховенството на закона означава, че не може просто да се задържат хора и да им се забранява да напускат страната като демонстрация за нещо. Трябва да има ясно законово основание или това е незаконно."  Това заяви Лидия Гал, адвокат от организацията, предава БТВ.

Междувременно съставът на Софийския апелативен съд, който пусна предсрочно Полфриймън, излезе със становище, че решението за освобождаването е влязло в сила и е окончателно, и искането на главния прокурор за възобновяване на делото, не може да е основание за държането на чужденеца зад решетките.

 

Коментари

 1. 2019.10.09 | 20:56

  ТАЗИ МРЪСНА ПОДЛА АРОГАНТНА ЕВРЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ--ХЮМАН РАЙТС ДА СИ Е.Б.Е П,У,Т,К,А,Т,А МАЙЧИНА..ТЯ НЯМА ДА КАЗВА НА ЕДНА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА КАКВО ДА ПРАВИ...БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОБОСНОВЕ ?????????? ЕМИ ТОЗИ ИЗРОД Е НАРЪГАЛ ХЛАДНОКРЪВНО ЕДНО МЛАДО МОМЧЕ И МУ Е ОТНЕЛ ЖИВОТА...КАКВО ДА СЕ ОБЯСНЯВАМЕ НА ТЕЗИ ЧИФУТИ

  1. 2019.10.16 | 09:44

   Младото момче ,"хубавото" българче със 290% алкохол в кръвта и незнайно колко наркотици

 2. 2019.10.10 | 01:49

  Полфрииман е невинен,те неможаха даго убият но той им отвърна и той го направи,лежа 40 мн на земята от бой австралиеца,много ясно излезнал е яко момче с яка психика а не като Монов плюнка защото бащаму е ДС и народен представител от бсп.Сега старият Монов просто иска да изкърти много парички от Австралиеца но уви.За това драпа Монов бандита той знае че синът муе виновен но друго нему остава.Никой неможе дасе бърка в съдийските решения...

  1. 2019.10.10 | 10:58

   ей боклук, пожелавам ти някой абориген да ти убие детето и после му се възхищавай бе боклук долен. може и мангал. бхк да го защитава и да съди държавата в хелзинки докато ти търсиш справедливост. нещастник прост.

 3. 2019.10.10 | 04:57

  Килията е готова
  за съдебна особа,
  почистена,оборудвана
  и чака ...Калпака!

 4. 2019.10.09 | 22:12

  Либе-далчетата пак надъхани

 5. 2019.10.09 | 21:34

  я си глейте работата, измислени миризливи организации, за да разпространяват мръсотията и грозната несправедливост в доверчивото и недомислящо общество.

 6. 2019.10.09 | 21:27

  „Хюмън райтс уоч” да обясни на майката (прости, майко!) може ли да съживят българското момче, убито без никаква "правна обосновка" от аборигена и тогава да унижават България.
  Позорни, отвратително неморални организации, които непрекъснато тъпчат малките държави и безпомощните хора.
  За такова убийство оправдание няма. Да се благодари, че в България няма смъртно наказание. И няма вендета.

 7. 2019.10.09 | 20:43

  Ми то няма смисъл да има затвори. Докарват ни всекви изроди, да ги пазим, да ги храним, да се грижим за тях като деца, и на половината от присъдата идва заповед да ги освободим, ама на престъпниците им се услажда в затвора и пак престъпления вършат, ха ха ха, престъпник да си в днешно време, ха ха ха

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Океания

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет