Проверяват болничния лист, заради който беше отложено делото срещу шефа на БНТ

Булфото (архив)
share

Започва проверка на болничния лист, заради който беше отложено последното заседание по делото срещу генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров, съобщиха от Софийския градски съд. В понеделник, час преди заседанието стана ясно, че той има вирусно заболяване и не може да дойде в съда. 

След като снощи Националната телевизия излъчи репортаж от Брюксел с участието на Каменаров, съдия Руси Алексиев е разпоредил проверка на медицинската документация. Причината е, че представеният от защитника на Каменаров документ е за периода 14 - 22 февруари, а според Наредбата за медицинската експертиза лице в болнични не може да напуска страната. 

Освен това, въпреки че няма проблем делото срещу Каменаров, което е за шофиране след употреба на алкохол, да се гледа в негово отсъствие, адвокатът му изрично декларира, че той моли за отлагане, защото иска лично да присъства в съдебната зала.

Отлагането в понеделник беше четвъртото поред. Каменаров има и една глоба от 1000 лв. за отсъствие от залата без уважителни причини, отбелязва БНР.

Следващото съдебно заседание е на 13 март, докогато се очаква да е ясен и резултатът от проверката на болничния му лист.

Водещи новини

Още новини